Game crashes after creating a new game

Game crashes after creating a new game

Postby Evropi » 18 Aug 2013, 16:31

Here is the console output from the moment the game started running. The game was compiled under Linux Mint 14 x64.

{l Code}: {l Select All Code}
2013-08-18T16:16:21Z: Started global event "brigand camp"
2013-08-18T16:16:21Z: Started global event "random monsters"
2013-08-18T16:16:21Z: Client login from "localhost" using account "local".
fish: Job 1, './lipsofsuna ' terminated by signal SIGSEGV (Address boundary error)
You just wasted 3 seconds of your life reading this.
User avatar
Evropi
 
Posts: 364
Joined: 02 Sep 2012, 16:18

Re: Game crashes after creating a new game

Postby amuzen » 18 Aug 2013, 18:13

Thank you for the report, but there isn't much that can done with this little information. I tried to write a wiki page on what information crash reports should contain. Could you at least tell which video card you have?
User avatar
amuzen
LoS Moderator
 
Posts: 327
Joined: 05 Dec 2009, 02:49

Re: Game crashes after creating a new game

Postby Evropi » 19 Aug 2013, 18:56

{l Code}: {l Select All Code}
Reading symbols from /home/superuser/games/lipsofsuna-0.7.0/lipsofsuna...done.
[New LWP 7297]
[New LWP 7302]
[New LWP 7304]
[New LWP 7300]
[New LWP 7315]
[New LWP 7305]
[New LWP 7301]
[New LWP 7314]
[New LWP 7316]
[New LWP 7299]

warning: Can't read pathname for load map: Σφάλμα εισόδου/εξόδου.
[Thread debugging using libthread_db enabled]
Using host libthread_db library "/lib/x86_64-linux-gnu/libthread_db.so.1".
Core was generated by `./lipsofsuna'.
Program terminated with signal 11, Segmentation fault.
#0  0x00007fce7d5fe66d in ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libOgreMain.so.1.7.4

(gdb) backtrace
#0  0x00007fce7d5fe66d in ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libOgreMain.so.1.7.4
#1  0x0000000000000000 in ?? ()


Here's the output according to that thing. I put a newline between the segmentation fault and when I typed "backtrace".

My graphics card is an NVIDIA GTX 550 Ti, I use the 310.14 proprietary drivers. I doubt this is of much help, but the processor is an Intel Core i3-3220 (dual core, x64). The operating system is the 64-bit version too.

Also I can tell a game was created as it changed from game 1 to game 2 the second time I tried to make a game, but obviously I can't access it. No settings were changed whatsoever, this was a clean build without any optional flags used during compilation.
You just wasted 3 seconds of your life reading this.
User avatar
Evropi
 
Posts: 364
Joined: 02 Sep 2012, 16:18

Re: Game crashes after creating a new game

Postby amuzen » 19 Aug 2013, 19:56

Hmm, the backtrace seems to be corrupt so all I can tell is that the crash appears to occur inside Ogre. Getting uncorrupted data would be so complicated (compiling Ogre manually with debug symbols and running the game under valgrind with a bunch of suppressions) that I'm not expecting you to do it.

If you still feel like trying out something, you could set the shader quality to 1 in the options screen and disable outline rendering, bloom and all shadow casting options. That might at least help rule out shader related problems.
User avatar
amuzen
LoS Moderator
 
Posts: 327
Joined: 05 Dec 2009, 02:49

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest