STK not running on my system

STK not running on my system

Postby raydude108 » 30 Aug 2020, 23:04

I hope this is the appropriate place to look for help.

I'm trying to get STK to run on my Gentoo media PC. I have been able to launch it, hear the music, register an account, but when I try to go into the tutorial, I get this message:

[fatal ] Scripting: Failed to create script engine.

I figure I'm missing another dependency. Can someone clue me in on what dependency is missing?

Thanks.
raydude108
 
Posts: 4
Joined: 30 Aug 2020, 22:57

Re: STK not running on my system

Postby benau » 31 Aug 2020, 00:23

what is your system architecture?
Image
benau
STK Moderator
 
Posts: 345
Joined: 08 Dec 2015, 17:32

Re: STK not running on my system

Postby raydude108 » 31 Aug 2020, 02:35

System Arch: x86_64

More specifically: Linux server 5.7.19-gentoo #1 SMP PREEMPT Fri Aug 28 19:49:28 PDT 2020 x86_64 AMD Ryzen 5 1600 Six-Core Processor AuthenticAMD GNU/Linux
raydude108
 
Posts: 4
Joined: 30 Aug 2020, 22:57

Re: STK not running on my system

Postby benau » 31 Aug 2020, 03:02

hmm this should be supported by angelscript, you can try build stk with -DUSE_SYSTEM_ANGELSCRIPT=OFF

maybe gentoo angelscript is updated and your stk is not so it fails...

because asCreateScriptEngine only failed if version differs
Image
benau
STK Moderator
 
Posts: 345
Joined: 08 Dec 2015, 17:32

Re: STK not running on my system

Postby raydude108 » 31 Aug 2020, 03:48

I have angelscript 2.34.0 installed, is that too new?

There isn't an older one...

I'll try to build it more like the 1.1 version built.
raydude108
 
Posts: 4
Joined: 30 Aug 2020, 22:57

Re: STK not running on my system

Postby raydude108 » 31 Aug 2020, 04:08

I was able to get it to run exactly as you suggested.

Thank you.
raydude108
 
Posts: 4
Joined: 30 Aug 2020, 22:57

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest